Online makelaar – Hoe werkt Immoland?

 • STEL ZELF UW PAKKET ONLINE SAMEN

  Stelt gemakkelijk een compleet verkooppakket samen, geheel naar eigen wens. Binnen vijftien minuten is uw huis helemaal klaar voor het verkoopproces!

 • WAARDEBEPALING BIJ U THUIS

  De Immoland NVM-makelaar-taxateur komt persoonlijk bij u langs om de marktwaarde van uw huis of appartement te bepalen en een taxatierapport op te stellen.

 • PROMOTIEMATERIAAL EN PRESENTATIE

  Kiest u ervoor om uw huis of appartement via de gebruikte communicatiemiddelen onder de aandacht te brengen of ook nog extra via een Facebookcampagne? U bepaalt.

 • ONDERHANDELING EN VERKOOP

  Gedurende de onderhandelingsfase staat Immoland u bij, zodat u het hoogst haalbare uit uw woning haalt. Na het tekenen bewaken wij de opgenomen termijnen uit de koopakte. Verkocht!

Stap 1: Stel zelf uw pakket online samen

 

Online stappenplan

Via het online stappenplan op deze website stelt u gemakkelijk een compleet verkooppakket samen, geheel naar eigen wens. Door middel van zes eenvoudige stappen bepaalt u wat inbegrepen zit en wat u wel of niet zelf zal gaan doen. Binnen vijftien minuten is uw gepersonaliseerde pakket samengesteld, klaar voor het verkoopproces!

 

Wat doet Immoland voor u?

Internetmakelaar Immoland begeleidt u bij het eigenhandig verkopen van uw huis of appartement.  Immoland helpt u onder andere bij het aanmelden en de presentatie van uw huis, afspraakbegeleiding en bij de onderhandeling. Immoland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Hierdoor bent u verzekerd van betrouwbaar, deskundig advies van hoogwaardige kwaliteit.

 

Wat doet u zelf?

De enige zorgen die dan nog voor u over blijven, zijn de bezichtigingen en het schrijven van de verkooptekst. Door zelf mee te helpen, bespaart u ook nog eens duizenden euro’s courtage. Een win-win situatie!

 

Stap 2: Waardebepaling bij u thuis

 

Huis aanmelden

Na het online samenstellen van uw pakket, volgt de tweede stap in het verkoopproces. Hierbij bezoekt de Immoland NVM-makelaar uw woning om een taxatieverslag te maken. In dit verslag staan de kenmerken van uw huis of appartement, denk hierbij aan woonoppervlakte, ligging en het type woning. Tevens maakt de Immoland NVM-makelaar een rapport op met de marktwaarde van uw huis. Hierin staat een advies over de prijs waarvoor u het huis of appartement het best in de markt kunt zetten.

 

Juridische zaken

Naast het aanmelden van uw huis, wordt er een informatie-/vragenlijst opgesteld voor uw woning en voert Immoland een kadastrale recherche uit bij het Kadaster. Hierbij wordt er gekeken naar de juridische status van uw huis of appartement. Dit is van belang, want het komt wel eens voor dat de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van het huis. De NVM-makelaar heeft een zorgplicht dat u ook uw huis kunt overdragen. In dit geval onderzoekt de NVM-makelaar de mogelijkheden om bij een restschuldsituatie alsnog het huis te verkopen en te leveren.

 

Stap 3: Promotiemateriaal en presentatie

 

Promotiemateriaal

Hoe meer promotiemateriaal, hoe beter de (online) presentatie van uw huis of appartement. Zelf levert u de verkooptekst, van Immoland krijgt u een verkoopbord die u op het raam kunt plakken. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om zelf foto’s en plattegronden te leveren, maar dit kunt u ook door Immoland laten doen. Wij zorgen er dan voor dat een professionele fotograaf een representatieve presentatie van uw huis maakt. Hierbij bieden wij extra opties aan, zoals 360 graden foto’s, 2D en 3D plattegronden en digitale woningbrochures.

 

Presentatie door Immoland

De presentatie van uw huis is cruciaal in het verkoopproces, met name de online presentatie. Hoe beter en vollediger de informatie over uw huis of appartement, hoe meer belangstelling van potentiele kopers u genereert. Daarom zorgen onze marketing- en communicatie-experts ervoor dat uw huis online prominent zichtbaar is op Funda.nl en Immoland.nl. Daarnaast maken wij een webpagina aan voor uw huis op HelpMee.nl, zodat het huis via een nog groter netwerk zichtbaar is.

 

Aanvullende mogelijkheden presentatie

Naast de vast aangeboden presentatie mogelijkheden door Immoland, heeft u nog een aantal mogelijkheden voor een nog groter bereik onder de potentiele kopers. Zo kunt u ervoor kiezen om uw huis aan te melden voor de Open Huizen Route, georganiseerd door de NVM. Immoland biedt ook Facebookcampagnes aan. Hierbij wordt geadverteerd op de Facebook banners, door middel van ‘artist impressions’. Het tarief voor deze campagne bepaalt u zelf.

 

Optioneel: bezichtigingen door NVM-makelaar

Een unieke optie bij de internetmakelaar. Wanneer u een keer geen tijd heeft, kunt u bezichtigingen met deze optie toch door laten gaan. Een gecertificeerde NVM-makelaar neemt de bezichtiging van u over, tegen een aantrekkelijk tarief van € 100 (inclusief btw), zodat u geen afspraak hoeft te annuleren. Hiermee vergroot u de kans op een succesvolle verkoop.

 

Stap 4: Onderhandeling en verkoop

 

Onderhandeling

Immoland begeleidt en adviseert u ook gedurende de onderhandelingsfase. Hierdoor zorgen wij dat u het hoogst haalbare uit uw woning haalt. Bij biedingen legt Immoland de stappen vast die partijen genomen hebben. Tijdens deze stappen wordt de hoogte van de koopsom, datum van oplevering (eigendomsoverdracht), overname van roerende zaken en de ontbindende voorwaarden besproken.

 

Koopakte

Bij de afhandeling van de koopovereenkomst zorgt Immoland ervoor dat de notaris de koopakte opmaakt en beide partijen uitnodigt om de akte te tekenen. Na de ondertekening worden de sleutels van uw huis overhandigd aan de nieuwe bewoners. Tevens bewaken wij na ondertekening voor u de opgenomen termijnen uit de koopakte, zoals de controle of de bankgarantie en de waarborgsom op tijd door de koper wordt afgegeven. Gedurende dit proces wordt u eveneens door Immoland op de hoogte gehouden.

 

Overdracht

Samen met de koper wordt op de dag van de overdracht een laatste inspectie gedaan, u dient daarom het huis leeg op te leveren. U kunt ervoor kiezen om deze inspectie zelf te doen, of onder begeleiding van de Immoland NVM-makelaar. Tijdens de inspectie worden onder andere de meterstanden opgenomen en doorgegeven aan nutsbedrijven.

 

Tip: wanneer u de inspectie zelf doet, neem dan foto’s van de meterstand. Hiermee voorkomt u een discussie over de hoogte van de standen.